در سال جاری به بیش از ۳۰۰۰ استعلام نهادهای مختلف و سوالات مردم، در حوزه بافت ها و حریم محوطه های تاریخی استان گیلان پاسخ داده شده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گیلان با بیان مطلب فوق افزود: گیلان در مجموع با هفت بافت تاریخی شهری و بیش از ۱۲۶۰ اثر تاریخی ثبتی از جمله استان های پیش رو در برخورداری از مواریث ارزشمند تاریخی - فرهنگی بوده که به منظور صیانت از آنها، ضروری است تا اشخاص حقیقی و حقوقی پیش از هر گونه فعالیت عمرانی نسبت به هماهنگی و اخذ استعلام از این اداره کل اهتمام لازم را بعمل آورند.

ولی جهانی مجموع استعلام های پاسخ داده شده در بافت های تاریخی شهری و حرایم آثار استان گیلان را بیش از ۳۰۰۰ استعلام دانست و گفت: تا حدود زیادی بررسی و شناسایی آثار و تهیه نقشه باستان شناسی استان انجام شده و در این راستا با توجه به نوع و چگونگی استعلام ها به تناسب نسبت به پاسخ درخواست دستگاه های مختلف اهتمام لازم صورت می پذیرد.

او با اشاره به اخذ ۷ طرح گمانه زنی باستان شناسی از پژوهشگاه وزارتخانه گفت: چه بسا به دلیل فعالیت عمرانی و برخورد به آثار تاریخی و همچنین نزدیکی به حریم محوطه های باستانی، پاسخ به استعلام نیاز به کاوش های باستان شناسی دارد و لذا به منظور رعایت حقوق مالکانه افراد در عین مراقبت از آثار برنامه گمانه زنی نیز در دستور کار قرار می گیرد.

جهانی حفظ و حراست از آثار تاریخی را وظیفه ی آحاد مردم دانست و گفت: بسیاری از مناطق گیلان و بخصوص مناطق بالادست و حریم بناهای تاریخی نیاز به هماهنگی و اخذ استعلام از این اداره کل دارد و لذا از همه ی دستگاه ها، اشخاص حقیقی و حقوقی انتظار است تا پیس از هر گونه فعالیت عمرانی هماهنگی های لازم را با حوزه معاونت میراث فرهنگی بعمل آورند.

بر اساس قانون؛ کلیه وزارتخانه ها، سازمانها و موسسات دولتی موظفند قبل از اجرای طرح های  عمرانی و در مرحله امکان سنجی و مکان یابی نسبت به انجام مطالعات فرهنگی - تاریخی، و کسب استعلام و در صورت لزوم، مجوز از میراث فرهنگی اقدام کنند و در طراحی و مکان یابی طرح های یاد شده، نتایج مطالعات انجام شده را رعایت نمایند.



نویسنده: newsBot
همرسانی کنید:
برچسب‎ها : گیلان رشت

نظر شما:

security code
طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان