کارگاه عود نوازی، بربت نوازی و اصول گروه نوازی با حضور حسین بهروزی نیا نوازنده و آهنگساز شناخته شده موسیقی ایرانی طی روزهای بیست و ششم و بیست و هفتم مرداد در خانه موسیقی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی خانه موسیقی ایران، در ادامه مجموعه برنامه های آموزشی خانه موسیقی ایران، کارگاه عودنوازی با تدریس حسین بهروزی نیا نوازنده شناخته شده موسیقی ایرانی میزبان جمعی از هنرجویان بود.

حسین بهروزی نیا در این کارگاه پس از آشنایی با سطح نوازندگی یکایک هنرجویان، به توضیح مقدماتی از فیزیک ساز عود، نحوه نواختن و ظرافت های گرفتن مضراب و حالت قرارگیری دست پرداخت.

این مدرس موسیقی ایرانی علاوه بر مطرح کردن اصول متعدد از تکنیک های نوازندگی ساز عود و بربط و همچنین تمایز سونوریته عود ایرانی از دیگر نوازندگی های این ساز در جهان، به نکات مربوط به نحوه اجرای تک نوازی این ساز در کنسرت پرداخت.

بخش مفصلی از کلاس به مبحث پر اهمیت انگشت گذاری و تکنیک های اجرای ردیف موسیقی دستگاهی پرداخته شد و از هنرجویان خواسته شد ابتدا با دانش خود و سپس با آنچه آموخته اند قطعه ای را بنوازند.

بهروزی نیا بخشی از کلاس را به مبحث تدریس عود نوازی در ایران و معضلات موجود در این فضا پرداخت که عموما دچار کاستی ها و کژکاردهای بسیار است و به دلیل فعالیت مدرسان تار و سه تار و حتی گیتار در این حوزه بسیاری از تکنیک ها به اشتباه به هنرجویان منتقل می شود.

وی به اهمیت اجرای رپرتوار ایرانی جهت درخشش نوازندگان در عرصه جهانی و تمایز با نوازندگان ترک و عرب تاکید کرد و از هنرجویان خواست همواره در اندیشه اعتلای سطح نوازندگی خود باشند.

کارگاه گروه نوازی در موسیقی ایران هم با حضور نوازندگان سازهای گوناگون زیر نظر حسین بهروزی نیا که تجربه برگزاری بیش از ۲ هزار کنسرت را در کارنامه دارد به صورت کاملا تعاملی برگزار شد.

این نوازنده و مدرس پیشکسوت موسیقی ایرانی در ابتدا مقدمات قابل تاملی را درباره تشکیل یک گروه موسیقی، تنظیم مقررات مربوطه و اصول برقراری جلسات تمرین تشریح کرده و سپس در مورد تجربه شکل گیری گروه دستان و پایداری بیش از ۲۵ ساله این گروه پرداخت.

ویژگی های مرتبط با سرپرست گروه اهمیت نظم و تفکر هنرمندانه و نیز همدلی و رفاقت بین نوازندگان از دیگر نکات مورد تاکید او بود. این در حالی است که آداب حضور روی صحنه اهمیت صدابرداری در اجرا و نیز چگونگی چینش اعضا و هم صدایی و هم ترازی اعضای گروه از دیگر مباحث مطرح شده به شمار رفت. بهروزی نیا همچنین در مورد عوامل از هم پاشیدن گروه ها و مسائل پیرامونی آن صحبت کرد.

همنوازی حاضران در کلاس با ملودی های ساده اما دارای نکات تکنیکی بخش عملی این کارگاه را تشکیل داد. پرسش و پاسخ هنرجویان و بهروزی نیا پیرامون تقویت اصول حرفه ای گروه نوازی و پیدا کردن مسیر ارائه هنر پایان بخش این کارگاه بود.



نویسنده: newsBot
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code
طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان