به گزارش خبرگزاری صدا وسیما شبکه خبر در برنامه سلام خبرنگار با آقای فلاح معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان درباره ثبت ملی قصه گویی گفتگو کرده است.
مجری: آقا این چه خبر در تمام کشور امروز قرار است چه اتفاقی بیفتد؟
آقای فلاح: امروز یک اتفاق خیلی مهمی که رخ می دهد این است که در واقع میراث معنوی ما یعنی قصه گویی ایرانی به ثبت ملی می رسد و طی یک مراسم از لوح ثبت ملی قصه گویی رونمایی می شود و افتتاح جشنواره بیست و پنجم قصه گویی جشنواره بین المللی قصه گویی هم آغاز می شود که امروز شروع این جشنواره هست و کیک جشنواره بریده می شود و تقسیم می شود و انشاالله حرکت جدی ما برای ثبت جهانی قصه گویی ایرانی شکل می گیرد.
مجری: این کلاغ چیه که با خودتان آوردید؟
آقای فلاح: این همان کلاغی هست که همیشه شما آخر قصه ها می گویید قصه ما به سررسید کلاغه به خونه اش نرسید این همان کلاغ است منتها دارد تلاش می کند که به همه خانه های ایرانی ها برسد و بتواند قصه گویی را به عنوان یک فرهنگ و یک شیوه تربیتی به عنوان یک مدلی که خود قرآن برای هدایت انسان ها استفاده کرده بیش از ۲۸۰ قصه در قرآن آمده برای تربیت و هدایت انسانها، این کلاغ دارد تلاش می کند که خودش را به همه خانه ها برساند هنوز به خانه اش نرسیده چون خانه اش همه خانه های ایرانی هاست و انشاالله که بتوانیم این کار را انجام بدهیم البته این کلاغ اسم دارد به نام آقار که خود این کلاغ دارد به عنوان یک نماد قصه گویی ثبت ملی می شود.
مجری: این هم ثبت می می شود به نام آقار، آقار یعنی چی؟
آقای فلاح: یعنی آقای قار قار.
مجری: پس نماد قصه گویی ما الان که دارد ثبت می شود این کلاغ هست؟
آقای فلاح: بله نماد قصه گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این کلاغ هست که در واقع انس جدی با کودکان و نوجوانان کشور دارد.
مجری: امروز ثبت ملی می شود و بعد برای ثبت جهانی به همین روال شما ادامه خواهید داد؟
فلاح: بله به صورت همزمان ما الان در سراسر کشور امروز برنامه داریم همه کودکان و نوجوانانی که امروز در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هستند قصه خواهند شنید مربیان شان برایشان قصه تعریف خواهند کرد، زنگ قصه گویی دارند و در واقع آقار آنجا به عنوان یک نماد جدی میزبان بچه ها خواهد بود و فکر می کنم خیلی روز شادی است.
مجری: حتما همین طور خواهد بود بعد این قصه ها را شما مشخص کردید یا هر کدام از مراکز شما خودشان یک کتابی یا یک قصه ای را به عنوان نمونه برداشت کردند که مورد علاقه مندی بیشتر بچه های آن منطقه بوده؟
آقای فلاح: نه مربیان به تشخیص نیاز بچه ها این کار را می کنند البته در چند استان به صورت ویژه این اتفاق خواهد افتاد در کرمان بر مزار سردار سلیمانی قصه گویی شکل خواهد گرفت، در یزد ما برنامه ویژه قصه گویی داریم در گیلان به عنوان اولین مرکز.
مجری: در یزد چرا ویژه هست؟
فلاح: به خاطر مرحوم آذریزدی که پدر قصه گویی ایران است در منزل ایشان جریان قصه گویی امروز شکل خواهد گرفت.
مجری: برنامه خاصی در یزد برگزار می شود علاوه بر آنچه که در سطح کشور دارد برگزار می شود؟ این برنامه ها در یزد چیه؟
فلاح: بله یزد در منزل مرحوم آذریزدی بچه ها برنامه دارند مربیان حضور پیدا می کنند زنگ قصه گویی آنجا شکل می گیرد و یاد و خاطره جشنواره بیست و چهارم قصه گویی، چون جشنواره بیست و چهارم قصه گویی در یزد برگزار شد در آنجا گرامی داشته می شود و به صورت زنده آن مراسم یزد در تهران هم منعکس خواهد شد.
مجری : این زنگ کی زده می شود یعنی بچه هایی که علاقه مند هستند توی استان ها حالا و تهران باید به مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مراجعه کنند، چه ساعتی آن جا باشند؟
فلاح: ۹ و نیم صبح
مجری: پدرو مادرهایشان کی آن جا باشند، چون این طور که شما از این جشنواره گفتید هم برای پدر و مادر ها واقعا جذاب هست و هم برای بچه ها جذاب هست، جشنواره قصه گویی اشاره کردید شما این جشنواره قصه گویی چند تا بخش دارد؟
آقای فلاح: ببینید جشنواره بین المللی قصه گویی ۲۴ دوره برگزار شده و ما جزء کشور هایی هستیم که در این حوزه بسیار پیشروایم یعنی جزو اول یا دوم دنیا هستیم در حوزه جشنواره قصه گویی، ۲۴ دوره برگزار شده دوره بیست و پنجمش امسال آغاز می شود که با موضوع عمومی سازی و مردمی سازی جریان قصه گویی، تلاش داریم می کنیم که قصه گویی به عنوان یک فعالیت فرهنگی و تربیتی کم هزینه یا بی هزینه بدون نیاز به امکانات در خانه همه ایرانی ها باشد
مجری: بر گردیم به دوران کودکی ما دیگر خیلی کم هزینه و بی هزینه هر روز یا هر شب یک قصه ای را از زبان مادرمان و یا مادربزرگ هایمان می شنیدیم.
فلاح: توی این جشنواره موضوعات مختلفی را ما هر دوره مبنا قرار می دهیم
مجری: این دوره مبنا چی هست؟
فلاح: اجازه بدهید که فراخوان قصه گویی که منتشر بشود موضوعات
مجری: کی فراخوان منتشر می شود؟
فلاح: انشاالله تیرماه.