به گزارش خبرگزاری صداو سیما، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان گفت: این همایش قرار بود در روز دهم و یازدهم اسفند در لنگرود برگزار شود، اما با توجه به اینکه جشن ثبت جهانی ابریشم میزبان سفرای کشور های مشترک در پرونده ثبت جهانی است، زمان کافی برای برنامه ریزی نداشتیم و آن را به ماه آخر بهار موکول کردیم.
ولی جهانی افزود: علت دیگر هم تداخل این جشن با برنامه های نوروزگاه و برنامه های ستاد خدمات سفر اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان است. او گفت: خرداد زمان تولید و پرورش نوغان و بهترین زمان برای برپایی جشن ثبت میراث جهانی ابریشم است.
مدیرکل میراث فرهنگی گیلان افزود: لنگرود بیشترین تولید پیله ابریشم را در کشور دارد و به همین دلیل، این شهرستان بهترین مکان برگزاری جشن ثبت جهانی ابریشم ایران است.
پرونده چند ملیتی «پرورش کرم ابریشم و تولید سنتی ابریشم برای بافندگی» آذر امسال به نام ایران، افغانستان، آذربایجان، ترکیه، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان در فهرست یونسکو ثبت شد.
براساس مدارک و شواهد تاریخی، ریشه نوغانداری و تولید بافته های ابریشمی به چین برمی گردد و قدمت آن را به بیش از ۲۶۰۰ قبل از میلاد نسبت داده اند. جاده ابریشم در انتقال این دانش و مهارت به کشور هایی که در مسیر آن قرار داشتند، نقش زیادی داشت. ایران، از جمله کشور هایی بود که در تولید پیله و ابریشم دارای شهرت جهانی بود، و این شهرت در قرون پنجم و ششم میلادی یعنی دوره ساسانیان به اوج رسیده بود.