«زرجامه»، «هفت اقلیم»، «مستند فرهنگ»، «سیم و زر»، «سرزمین من» و «رهنمون»، برنامه های امروز رادیو فرهنگ است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،  برنامه «زرجامه»، امروز با موضوع نقش مدارس در فرهنگ پوشش کودکان و نوجوانان از رادیو فرهنگ پخش می شود.

در این برنامه با حضور کارشناس حوزه پوشاک به موضوع نقش مدارس در فرهنگ پوشش کودکان و نوجوانان پرداخته می شود.

همچنین گزارشی در خصوص موضوع برنامه با نگاهی به انتخاب نوع پوشش نوجوانان و اهمیت آن در نوع رفتار آنها پخش می شود.

برنامه «زرجامه»، دوشنبه ها ساعت ۱۷:۳۰ به تهیه کنندگی یلدا احتشامی و گویندگی راضیه گردکاهد پخش می شود.

برنامه «هفت اقلیم»، امروز با موضوع بررسی کنسرت طرح موسیقایی «طرز تازه» از رادیو فرهنگ پخش می شود.

«طرزِ تازه» عنوان طرحی است که در آن بنیاد فرهنگی هنری رودکی از ایده های گروه های موسیقی در سبک های مختلف از جمله ردیف دستگاهی، موسیقی نواحی و کلاسیک غربی حمایت های ویژه ای می کند، این در حالی است که تلاش برای هموار ساختن شرایط مجوز و سالن اجرا، رصد مولفان موسیقی و استعداد های نوپا، همراهی در ارائه و تولید آثار از جمله اقدامات پیش بینی شده این طرح برای همراهی هنرمندان است.

در این برنامه رضا مهدوی به عنوان کارشناس درباره این طرح صحبت می کند.

همچنین رضا مهدوی مروری دارد بر اجرا های انجام شده در هفته های گذشته مثل کنسرت «تریو + یک» در تالار وحدت، کنسرت «ننشیند خموش» با اجرای گروه همنوازان وداد در تالار رودکی، کنسرت «چهارگان» در تالار رودکی و چهارمین اجرا کنسرت «نغمه های ناگهان» با آهنگسازی و سرپرستی مازیار شاهی و خوانندگی حسین علیشاپور در تالار وحدت که مورد استقبال مخاطبان قرار گرفته اند.

در رابطه با این موضوع با حسین علیشاپور خواننده و مازیار شاهی آهنگساز، سرپرست گروه و نوازنده تار و سه تار درباره کنسرت «نغمه های ناگهان» گفت و گو می شود.

در بخشی دیگر از برنامه با عنوان نام ها و یاد ها که به زادروز و درگذشت هنرمندان می پردازد این هفته به مناسبت سالروز در گذشت داریوش رفیعی خواننده موسیقی سنتی که در ۲ بهمن ۱۳۳۷ در گذشت این خواننده معرفی می شود و به اثار او پرداخته خواهد شد.

«هفت اقلیم» به تهیه کنندگی یلدا احتشامی، گویندگی فاطمه رکنی و کارشناسی رضا مهدوی ساعت ۱۶ روی موج اف ام ردیف ۱۰۶ مگاهرتز و موج ای ام ردیف ۵۸۵ کیلوهرتز پخش می شود.

«مستند فرهنگ»، امروز با سفر به جنوب استان فارس، از شهری محصور در آب انبار ها برای شنودگان می گوید.

در این برنامه همراه با گزارشگر رادیو فرهنگ شنوندگان به «گِراش» شهری در جنوب استان فارس که ۳۵۵ کیلومتر با شیراز و ۲۷۰ کیلومتر با بندرعباس فاصله دارد سفر می کنند. این شهر در دشت گراش از شمال و جنوب به وسیله کوه های سرخ و کوه های سیاه محصور شده است. بلندترین قله مشرف به شهر، بُنِ مُرُک نام دارد که یکی از قله های کوه سیاه است.

در گراش ۱۵ اثر تاریخی از دوره های مختلف در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده که در این برنامه درباره برکه ها و آب انبار های این شهر صحبت می شود، برکه کَل مربوط به دوره صفوی که بزرگترین آب انبار ایران لقب گرفته است، یکی از آثار تاریخی شناخته شده این شهر است که ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۳۲۹۲ به عنوان یکی از آثار ملی به ثبت رسیده است. سقف این آب انبار در زمین لرزه سال ۱۳۳۹ لارستان به طور کامل فروریخت.

همچنین آب انبار های هفت برکه یا به طور مختصر هفت برکه، هم در این برنامه معرفی می شوند، که مجموعه ای از هفت آب انبار هستند که در زمان های مختلفی بنا شده اند. این آب انبار ها در شهرستان گراش و در مسیر رودخانه ای فصلی با نام بزئرد در محله ی ناساگ قرار دارند. از این مجموعه، پنج حلقه دارای سقف گنبدی شکل و دو حلقه دیگر بدون سقف هستند. بزرگ ترین و معروف ترین این آب انبار ها با نام برکه حاج ابوالحسن شناخته می شود.

«مستند فرهنگ»، به تهیه کنندگی و گزارش سمیه نجفی، ساعت ۱۴:۳۰ روی موج اف ام ردیف ۱۰۶ مگاهرتز پخش می شود.

برنامه «سیم و زر»، امروز با معرفی کتاب «کتیبه ژنرال» به قلم اکبر صحرایی از رادیو فرهنگ پخش می شود.

در این برنامه امین خرمی به عنوان کارشناس مجری با اکبر صحرایی، نویسنده کتاب «کتیبه ژنرال» که نگاهی متفاوت به وقایع مهم انقلاب اسلامی ایران دارد گفت و گو می کند.

اکبر صحرایی متولد ۱۳۳۹ شیراز است. وی تحصیلات خود را تا مقطع کارشناسی رشته مدیریت ادامه داده است. صحرایی قبل از انقلاب مطالعه را به صورت جدی با داستان های محمود حکیمی‏، جلال آل احمد‏ و آثار کلاسیک جهان آغاز کرد و نویسندگی اش را مدیون جنگ می داند. «کتیبه ژنرال»، بعد از ۵ سال تلاش در سال ۱۳۹۸ منتشر شد.

وی با پایان جنگ با نوشتن خاطرات خود و دوستان از آن دوران، نویسندگی را به صورت حرفه ای تجربه کرد به طوریکه خاطرات و بعد ها داستان هایش در مجله ی تخصصی کمان، روزنامه ایران، ماهنامه عصر پنج شنبه، خبر جنوب‏، عصر وسایر به چاپ رسید. مجموعه داستان جنگ به نام «کانال مهتاب» اولین کتاب صحرایی است که در سال ۱۳۷۸ به چاپ رسید. کتبه ژنرال نگاهی متفاوت نسبت به جنگ دارد

این رمان به نحوی جنگ و صلح نویسنده است. شاید از این منظر که رمان به نحوی تاریخ و رویداد های متعدد انقلاب اسلامی است، درست مثل جنگ و صلح تولستوی. صحرایی به مدت پنج سال دست به تحقیق میدانی، مصاحبه با شخصیت های گوناگون و دست به سفر و مسافرت و بالاخره نوشتن زد تا رمان ۱۰۰۰ صفحه کتسبه ژنرال در دو جلد تحت عنوان قصرالدشت و قمحانه به چاپ رسید. رمانی که حوادث بیش از ۶ ده قبل از انقلاب اسلامی و پس از ان را شامل می شود، جنگ ها و حوادث تاریخی متعدد، ترور، کودتا، حادثه طبس، درگیری های سیاسی در ایران، عراق و سوریه، بخش هایی از این رمان هزار صفحه ای را پوشش می دهد. زندگی متفاوت شخصیت اصلی رمان اسکندری، اعظم همسر او، حلیمه خاتون مادر او، سرهنگ، منیژه، هومن و ده ها شخصیت دیگر که در طول رمان تجزیه و تحلیل می شوند، رمان را تبدیل می کند به یک رمان شخصیتی تا تاریخی؛ و از طرفی می توان به جرات گفت که اولین رمان مدافعان حرم که با محوریت زندگی فرمانده بی سر؛ شهید عبداله اسکندری به رشته تحریر در آمده کتیه ژنرال است.

«سیم و زر» ویژه نقد کتاب است، که با تهیه کنندگی فریده گودرزی و گویندگی فاطمه اسحاق تبار، دوشنبه ها ساعت ۱۲ و۳۰ دقیقه روی موج اف ام ردیف ۱۰۶ مگاهرتز از پخش می شود.

برنامه «سرزمین من»، امروز  با موضوع بررسی رویداد های تاریخی و گشتی در دیدنی ها و موزه های کشور، با سفر رادیویی به رامهرمز در استان خوزستان می رود.

در این برنامه ­با سارا حسینی، پژوهشگر میراث درباره موزه رامهرمز و آثار تاریخی این شهرستان­ گفت و گو می شود.

محمدرضا مختاری اصفهانی، پژوهشگر تاریخ معاصر در بخش «یاد ها و یادگارها» مروری بر مهمترین رویداد های «سرزمین من» در این روز ها دارد. در­برگ «آن سوی تاریخ» این مجله رادیویی با بخش محمد ساجدی، تحلیلگر سیاسی در خصوص رویداد های روز کشور و تحولات منطقه صحبت خواهد شد.

همچنین در برنامه امروز محمد اسکندری، سرپرست پایگاه استانی محوطه جوبجی، درباره محوطه و گنجینه جوبجی­با شنوندگان هم کلام می شود.

گنجینه طلایی و مفرغی حاکم عیلامی رامهرمز در روستایی به نام جوبجی است که در آرامگاه شاهی جوبجی ۲ تابوت مفرغی وان شکل بود که در آنها ۲ شاهزاده خانم حدودا ۱۷ و ۳۵ ساله همراه با ۴۸۸ شی ارزشمند دفن شده بودند. این اشیا حالا در موزه ملی ایران نگهداری می شوند. شاخص ترین اثر گنجینه جوبجی دستبندی زرین با کتیبه ای از دوره عیلام نو است که با عقیق نسبتا بزرگی تزیین شده و این دستبند از سه قطعه متصل به هم تشکیل شده و ترکیبی از طلا و سنگ عقیق است.

در این برنامه درباره نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپایی و آمریکایی با قریبی پژوهشگر تاریخ معاصر گفت و گو می شود.

«سرزمین من»، کاری از گروه تاریخ و اندیشه رادیو فرهنگ، ساعت ۱۳ به تهیه کنندگی و سردبیری محمدرضا حاج حیدری، گویندگی سید دانیال معنوی و با اجرای کارشناسی محمدعلی مومنی روی موج اف ام ردیف ۱۰۶ مگاهرتز­  پخش می شود.

برنامه «رهنمون»، امروز با موضوع بررسی رویداد ها و مناسبت ها در تقویم رسمی کشور، پخش می شود.

­در این برنامه حمید ولیان کارشناس مجری با قادر آشنا، مشاور وزیر و دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور درباره رویداد ها و مناسبت ها در تقویم رسمی کشور گفت و گو می کند.

«رهنمون»، عنوان برنامه گفت و گو و کارشناس محور از گروه جامعه و کتاب رادیو فرهنگ است که به دغدغه های فرهنگی اجتماعی جامعه و بررسی عملکرد نهاد های فرهنگی کشور اختصاص دارد.

این برنامه دوشنبه ها، ساعت ۱۰:۳۰ به تهیه کنندگی مریم مقدسی پخش می شود.

 



نویسنده: newsBot
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code
طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان