رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی گفت: لازم است اندیشه و تفکر استاد معین برای ترویج و پاسداشت زبان فارسی در ایران احیا شود به همین منظور جشنواره ای با عنوان جشنواره فرهنگی، ادبی و هنری استاد معین از طرف ...

محمود شالویی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: تصمیم گرفتیم با همکاری جهاد دانشگاهی، معاونت امور هنری وزارت ارشاد اسلامی و دستگاه های ذیربط در استان گیلان شهرستان آستانه اشرفیه هردوسال یکبار جشنواره استاد معین را به صورت ملی کنیم.

وی گفت: این جشنواره در رشته ها و موضوعات مختلف نظیر نمایشنامه نویسی، داستان سرایی، اجرای نمایش، برنامه های موسیقیایی و سایر برنامه های فرهنگی و ادبی برگزار می شود.

محمد شالویی افزود: پس از داوری ها، آثار و نمونه های برگزیده در جشنواره استاد معین به مرحله اجرا و نمایش گذاشته خواهد شد.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی گفت: استاد محمد معین از مفاخر فرهنگی ما است که نقشه ماندگاری را خاصه در زبان و ادب فارسی، فرهنگ نامه نویسی و لغت نویسی بر جای گذاشته است این جشنواره برای محفوظ ماندن نام و یاد استاد معین و همچنین انتقال اندیشه و تفکر او به نسل جوان امروزی طراحی شده است.

وی افزود: استاد محمد معین را شاید بتوان وارث واژه ها و پدر لغت نامه ایران بعد از دهخدا نامید. او به زبان های فرانسه، انگلیسی، عربی و آلمانی تسلط کامل داشت و زبان های پهلوی اوستایی و فارسی باستان و بعضی لهجه های محلی را به خوبی می دانست.

محمود شالویی گفت: محمد معین در طول عمرش حدود ۲۳ جلد کتاب تألیف و منتشر کرد. از فعالیت های مهم او همکاری با علامه دهخدا و تنظیم فیش های چاپ نشده بعد از فوت دهخدا است.

فرهنگ فارسی، حافظ شیرین سخن، اسم جنس، برگزیده شعر فارسی و مزدیسنا و ادب پارس گوشه ای از آثار به جا مانده از استاد محمد معین است آرامگاه این نویسنده در شهر آستانه اشرفیه واقع شده است.



نویسنده: newsBot
همرسانی کنید:
برچسب‎ها : گیلان رشت

نظر شما:

security code
طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان