به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ این مراسم نکوداشت که با حضور جمعی از هنرمندان، فعالان عرصه موسیقی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران و معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  برگزار شد.

محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور در سخنرانی خود ضمن تمجید از آثار این خنیاگر گفت: در طول تاریخ و تا پیش از دوران معاصر، خنیاگرانِ بداهه پرداز، ادبیات و متن منظوم بیشترِ مقام ها، لحن ها و خرده آواز ها را خلق و پردازش می کردند. این سازوکار که مردم شناسان، موسیقی پژوهان و زبان شناسان آن را مکتب های خنیایی و شفاهی نامیده اند، توان جذب و هضم همۀ سروده های فولکلور یا مردمی را داشته اند. 

وی افزود: نکته قابل توجه این که عنوان شرخون ها (خنیاگران) در مازندران با تحریفی نه چندان متمایز در گیلان به شیرخون و در گلستان و سمنان نیز به شیرخوان شهرت دارند. همه این حافظان موسیقی، ادبیات و فرهنگ شفاهی، کم و بیش عهده دار حفظ اشاعه و ارائه کارگاهی هستند که منظومه ها و داستان های موسیقایی با مضامین حماسی، پهلوانی و... اساس محتوایی آن را تشکیل می دهد.

این مراسم با سخنرانی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران یافت و پس از آن قطعه موسیقی محلی به وسیله محمدرضا اسحاقی گرجی نواخته شد.

انتهای این مراسم ضمن تجلیل و قدردانی از سال ها فعالیت این خنیاگر اهل مازندران، کتابی با عنوان «زندگی نامه و خدمات فرهنگی و هنری استاد محمدرضا گرجی» رونمایی شد.



نویسنده: newsBot
همرسانی کنید:
برچسب‎ها : گیلان رشت

نظر شما:

security code
طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان