خبرگزاری مهر - گروه هنر - علیرضا سعیدی: فرآیند تولید محصولات موسیقایی اگرچه در سال های اخیر به دلیل تغییر مسیر عرضه محصولات از قالب آلبوم به تک آهنگ، شکل و شمایل متفاوتی را تجربه می کند. اما همچنان هستند ناشران و تهیه کنندگانی که در این حوزه به فعالیت مشغولند و تلاش می کنند تا با تولید مجموعه های مختلف موسیقایی در حوزه آلبوم، در این بازار پردغدغه باقی بمانند.
موسیقی پاپ تقریباً به طور کامل متمرکز بر تولید تک آهنگ ها است و بیشتر خوانندگان این حوزه در تلاشند تا با فراغت از دغدغه تولید آلبوم که مشتمل بر الگوبرداری از مارکتینگ دنیای موسیقی است، بیشتر در حوزه تک آهنگ فعالیت کنند. فرآیندی که در حوزه موسیقی جدی که عمدتاً حول محور موسیقی ردیف دستگاهی ایران، موسیقی نواحی، موسیقی کلاسیک و موسیقی تلفیقی است همچنان با کلیدواژه «آلبوم» به حیات خود ادامه می دهد.
مسیری پرفرازونشیب که خوشبختانه در ماه های گذشته به ویژه عبور از دوران کرونا، روند رو به رشدی داشته و امید می رود تا با برنامه ریزی ها و دغدغه های مهمی که در این حوزه می تواند وجود داشته باشد، روند افزایش مخاطب این نوع موسیقی ها نیز همچون فرآیند تولیدش با افزایش کمی و کیفی مواجه شود. چارچوبی مهم و ارزشمند که فقط در سایه همراهی و همدلی به دور از تعارف ها و کلیشه هایی میان بدنه مدیریتی و فعالان این حوزه امکان پذیر است و می تواند با رعایت مولفه هایی که در این حوزه مطرح می شود، شرایط بسیار بهتری را برای دغدغه مندان موسیقی جدی فراهم کند.
آنچه می خوانید، معرفی اجمالی و منتخب از آلبوم ها و مجموعه هایی است که همزمان با آغاز فصل تابستان در قالب های مختلف پیش روی مخاطبان قرار گرفته اند، پروژه هایی که کلید واژه «موسیقی جدی» محور و شاکله اصلی آن ها را تشکیل می دهند و می توانند به عنوان آثاری دغدغه مند مورد توجه علاقه مندان این حوزه قرار گیرند.
«گل یاس»؛ سیری در موسیقی اصیل ایرانی
«گل یاس» عنوان یکی از تازه ترین آلبوم های منتشرشده در حوزه موسیقی ایرانی است که روزهای اول تیرماه با آهنگسازی حسین پرنیا و صدای فرهاد حیدری پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
«گل یاس»، «موی رهایت»، «اشارت»، «خون سیاوش»، «می عشق»، «رنگ سه گاه»، «ساز و آواز سه گاه» با استفاده از اشعار عطار نیشابوری، رهی معیری، نصرالله عسگری عنوان قطعاتی هستند که در این آلبوم گنجانده شده اند.
حسین پرنیا از جمله هنرمندان باسابقه موسیقی ایرانی است که طی سال های گذشته در حوزه های نوازندگی سنتور و آهنگسازی فعالیت های زیادی را انجام داده است. وی پس از طی دوره های آموزشی مختلف در سال ۱۳۷۳ گروه «همایون» را تشکیل داد و در همین ایام بود که غیر از حوزه نوازندگی در حوزه های آهنگسازی نیز به فعالیت مشغول شد.
فرهاد حیدری خواننده موسیقی ایرانی است که سال ۱۳۵۹ در شهرستان میانه متولد شد، او از همان کودکی مقدمات آواز خواندن را از پدر و مادر خود آموخت و به طور غیر رسمی فعالیت خود را با استفاده از آثار خوانندگانی چون علی اکبر گلپایگانی، ایرج خواجه امیری و محمدرضا شجریان آغاز کرد.
«ردیف هفت دستگاه موسیقی ایرانی»؛ یک آلبوم مهم برای حفظ ردیف
آلبوم «ردیف هفت دستگاه موسیقی ایرانی» با هنرمندی محسن نفر هم یکی دیگر از مجموعه های مهم دیگری بود که در اوایل تابستان به همت مرکز موسیقی حوزه هنری رونمایی شد.
این مجموعه از جمله مجموعه های مهم و ارزشمند این سال های موسیقی ایرانی در حوزه معرفی ردیف دستگاهی موسیقی ایرانی است که به واسطه توانمندی های محسن نفر در این عرصه توانسته مورد توجه مخاطبان قرار گیرد.
محسن نفر، آهنگ ساز، پژوهش گر، مدرس موسیقی و نوازنده تار و سه تار است که از سال ۱۳۶۰ و با تأسیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی (حوزه اندیشه و هنر اسلامی) وارد این مجموعه شد. وی در سال های اولیه دهه ۶۰ دو آلبوم «وصل مستان» و «شمس الضحی» را با همکاری حسام الدین سراج منتشر کرد که تا امروز به عنوان ابتکاری تازه در موسیقی سنتی و ایرانی می درخشند.
آلبوم «باغ ارغوان» با صدای سراج و سرپرستی و آهنگسازی محسن نفر، آلبوم «ردیف هفت دستگاه موسیقی ایرانی» و آلبوم «یادیار» و «زار» از دیگر آثار این هنرمند به شمار می روند. این هنرمند به موازات خط سیر اصلی اهدافش در موسیقی، فعالیت های جسته گریخته زیادی داشته که از جمله آن برگزاری کنسرت با شهرام ناظری در داخل و خارج کشور است. وی همچنین در سال ۱۳۸۵ «گروه موسیقی غوغا» را تشکیل داد و با همان گروه کنسرت هایی در داخل و خارج از کشور اجرا کرد.
«سلام»؛ یک روایت شنیداری برای ترویج موسیقی فاخر
«سلام» عنوان یکی از تازه ترین محصولات دفتر موسیقی و سرود مؤسسه «شهرستان ادب» است که طی در روزهای اول تیرماه با شعر و صدای علیرضا قزوه روند تولید خود را آغازکرد. در این آلبوم موسیقایی حسین پارسافر آهنگساز و جواد بابایی و محمد سعدی به عنوان خواننده حضور دارند.
دفتر موسیقی مؤسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب با مدیریت امیرحسین سمیعی با هدف ترویج موسیقی فاخر و استفاده از موسیقی برای شناساندن ادبیات فاخر و انقلابی به دوستداران فرهنگ تأسیس شده است.
این گروه از زمان تأسیس تاکنون (زمستان ۱۳۹۶) بیش از هشت قطعه موسیقی تولید کرده است که «چگونه رهایت کنم»، سروده و دکلمه محمدحسین نعمتی، برای شهدای انفجار هواپیمای ایرباس با موشک آمریکایی، «خلاصه همه بغض های تاریخم»، سروده و دکلمه علی محمد مؤدب، در پاسداشت شهید حاج رجب محمدزاده، «مرز ما عشق است» سروده سید محمدمهدی شفیعی، خوانندگی امیرحسین سمیعی، برای مدافعان حرم، «کاغذ باد»، غزلی از محمدحسین نعمتی، با آواز اشکان کمانگری، «قلندر» با شعری از مهدی جهاندار و به خوانندگی بهرام پاییز، همگی با آهنگسازی امیرحسین سمیعی و در نهایت «پشت شیشه های دنیا» با صدای فریدون آسرایی، شعر علی محمد مؤدب و آهنگسازی آرمان مهربان، از جمله آن هاست.
«زمزمه های سرزمین»؛ شنیدن نتیجه یک جنگ درونی
آلبوم «زمزمه های سرزمین» از تازه ترین مجموعه های منتشرشده در ژانر موسیقی سینماتیک (موسیقی متن فیلم) است که با آهنگسازی میلاد گوهری تیرماه پیش روی شنوندگان قرار گرفت.
میلاد گوهری در توضیح این آلبوم موسیقایی که توسط مجموعه «سیما پیام پایتخت» پیش روی مخاطبان قرار گرفته نوشته است:
«زمزمه های سرزمین» برگرفته شده از قوه تخیل و جنگ های درونی و دیدگاه خاص من نسبت به اتفاقات جامعه امروزی بوده است. پیش در آمد این آلبوم که با نام فارسی «خورشید می درخشد» منتشر شده گواه از شروع دوباره و انقلاب درونی هر فرد و تمام شدن ناامیدی ها و سوزش لذت بخش نور خورشید برای نگاهی نو به زندگی است. قطعات بعدی نیز به ترتیب شرح ابعاد مختلف اعتقادی، اجتماعی، جنگ ها، صلح ها و سختی های پیش روی انسان است. توصیه بنده به عنوان آهنگساز این آلبوم به علاقه مندان موسیقی متن فیلم یا همان ژانر سینماتیک این است که اگر به دنبال تجربه متفاوت نسبت به آنچه که تابه حال شنیدید هستید شنیدن این آلبوم خالی از لطف نیست.
«شب های طولانی»؛ یک هدیه موسیقایی برای بیماران مبتلا به سرطان
آلبوم «شب های طولانی» عنوان اثری با هنرمندی آرمان نهرور است که به تازگی در ژانر موسیقی ایرانی در دسترس مخاطبان قرار گرفت.
آرمان نهرور در توضیح این آلبوم نوشته است: دلیل انتخاب عبارت «شب های طولانی» برای این آلبوم به خاطرات من در سال های ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ بازمی گردد. خاطرات خوب و بد، شادی ها، نا امیدی ها، رنج و درد، درمان های سخت و شب هایی که شب بر من چون چندین سال می گذشت. با بیماری که در سال ۱۳۹۶ بر من حادث شد و در پی آن جراحی های متعدد، شیمی درمانی های قوی که سه سال طول کشید، دوران بسیار سختی را تحمل کردم تا انتهای درمان که اکنون به یاری خدا در سلامتی به سر می برم ولی بر اثر این درمان ها اعصاب دست و پایم از دست رفت که اکنون مشغول درمان آن هستم و خیلی هم بهتر شده ام.
آرمان نهرور از جمله هنرمندانی است که از سال ۱۳۵۱ در کارگاه های مختلف مشغول به فراگیری موسیقی شده و در این مدت زیر نظر هنرمندانی چون جواد معروفی، انوشیروان روحانی، مرتضی حنانه فعالیت های آموزشی خود را در عرصه نوازندگی و آهنگسازی تکمیل کرد. انتشار آلبوم «سحرباران» و برگزاری چندین کنسرت با هنرمندانی چون جلال ذوالفنون و دیگر هنرمندان از جمله فعالیت های این هنرمند در عرصه موسیقی است.
«آفتاب روشن»؛ آلبومی که استاد بزرگ موسیقی آن را ستود
«آفتاب روشن» عنوان یکی دیگر از آلبوم های منتشر شده در تیرماه امسال بود که چندی پیش با حضور اهالی موسیقی از جمله حسین علیزاده، محمدرضا فیاض، فرشاد توکلی و اعضای گروه «آن» در مکتب خانه میرزا عبدالله رونمایی شد.
حسین علیزاده در مراسم رونمایی این آلبوم ضمن قدردانی از آهنگساز، خواننده و نوازندگان این آلبوم گفت: آلبوم «آفتاب روشن» اثری صادقانه است و عشق خاصی در این آلبوم وجود دارد. یکی از مهم ترین ویژگی های این آلبوم عشق و علاقه ای است که به یاد استاد محمدرضا لطفی موسیقیدان بزرگ کشورمان ابراز شده است. من این اثر را چندین بار گوش کردم و باید بگویم که نوازندگان گروه «آن» در این مجموعه بسیار خوب نواختند. همچنین خوش سلیقه بودن آهنگساز و اصیل بودن قطعات یکی از مهم ترین ویژگی های این اثر موسیقایی است. البته در عین حال که همه قطعات این آلبوم بسیار اصیل ساخته شده است اما دارای طراوت و تازگی است.
«آفتاب روشن» تازه ترین اثر منتشر شده از گروه موسیقی «آن» است. این گروه اثر جدید خود را به محمدرضا لطفی تقدیم کرده است.
وحید تاج؛ انتشار چهار آلبوم موسیقایی در یک ماه
چهار آلبوم مختلف به آهنگسازی علیرضا علی حیدری و مجتبی خوش ضمیر طی هفته های گذشته با خوانندگی وحید تاج در اختیار علاقه مندان موسیقی ایرانی قرار گرفت.
«آن سوی مه» عنوان یکی از آلبوم های جدیدی است که با آهنگسازی علیرضا علی حیدری، خوانندگی وحید تاج و تنظیم پویان رمضانی در دسترس علاقه مندان موسیقی ایرانی قرار گرفته است.
«با من بگو تا کیستی» با شعر مهرداد اوستا، «ساز و آواز سنتور و تار» با شعر خواجوی کرمانی، «خورشید آسمان» با شعر سعید محمد بیگی، «چشم آهوانه» با شعر حسین منزوی، «تک نوازی کمانچه»، «ساز و آواز کمانچه» با شعر باباطاهر، «باد صبا» با شعر بهنام عزیزجانی قطعاتی هستند که در این آلبوم گنجانده شده اند.
«ترنم خیال»، «رقص گل»، «قرار نمی ماند» به آهنگسازی مجتبی خوش ضمیر عنوان سه آلبوم دیگری بود که در بازه های زمانی مختلف به خوانندگی وحید تاج در دسترس شنوندگان موسیقی ایرانی قرار گرفت.
«آویشن و اندوه»؛ یک آلبوم ایرانی که در روسیه متولد شد
آلبوم «آویشن و اندوه» هم عنوان مجموعه دیگری به آهنگسازی سیاوش ولی پور و خوانندگی حسین نورشرق بود که اواسط تیرماه در ژانر موسیقی ایرانی منتشر شد.
حسین نورشرق خواننده آلبوم «آویشن و اندوه» درباره این مجموعه گفت: این آلبوم به آهنگسازی سیاوش ولی پور تولید شده و دربرگیرنده حضور نوازندگان روسی است که خوشبختانه با روند موسیقی ایرانی آشنا بودند. شرایطی که شاید به طور کامل در اختیار موسیقی ردیف دستگاهی ایران نباشد اما حس و حالی دارد که می تواند برای من و مخاطب جالب باشد.
این خواننده گفت: پروسه تولید یک آلبوم نقطه آغاز و پایانی دارد، اما آنچه برای من مهم بوده و هست تجربه انجام کاری است که انجام می شود. این شرایط هم سختی های خاص خود را دارد اما بی تردید برای من دربرگیرنده تجربیات شیرینی بود که در عین دشواری می تواند برایم جذاب باشد. این کار دربرگیرنده ۱۰ قطعه بود که یکی از این قطعات مجوز نگرفت و یک آهنگ هم دچار مشکل فنی شد که قبل از انتشار آن را از آلبوم خارج کردیم. در نهایت ما هشت قطعه داریم که دربرگیرنده حس و حال متفاوتی است و شامل ترکیبی از سازهای ایرانی و کلاسیک است و امیدوارم مورد توجه مخاطبان قرار گیرد.
«بیداد خموشان»؛ شنیدن یک کلاژ موسیقایی متفاوت
آلبوم «بیداد خموشان» با هنرمندی امیرحسین رئوفی عنوان یکی دیگر از آلبوم جدید موسیقی بودند که طی روزهای اخیر پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
در توضیحات تکمیلی آلبوم «بیداد خموشان» آمده است: «بیداد خموشان» نخستین آلبوم «دوئو تآی» متشکل از آثار امیرحسین رئوفی و حمید فروزان است. این نواخت برداشتی آزاد از آلبوم «سوگواران خموش» اثر پژمان طاهری است که توسط دوئو تای کُلاژ موسیقایی، باز تنظیم برای دوئت سنتور و اجرا شده است.
این اثر که شامل یک اجرای به هم پیوسته در قالب پنج ترک است، در اسفندماه ۱۴۰۰ در مراسم رونمایی آثار مکتوب اردوان و پژمان طاهری (پنج کتاب) به دعوت پژمان طاهری در فرهنگستان هنر اجرا و ضبط زنده و یکپارچه شده است که توسط «نشر موسیقی درنگ» منتشر شده است.
«کرانه های معنی»؛ حضور یک هنرمند جوان در ژانر موسیقی ایرانی
«کرانه های معنی» نیز عنوان یکی دیگر از آثار تازه منتشر شده در بازار موسیقی است که طی روزهای اخیر به آهنگسازی پوریا سلیمانی و خوانندگی پوریا عابدینی در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.
«آفتاب»، «ساز و آواز»، «تک نوازی سنتور»، «موج سودا»، «تک نوازی کمانچه»، «ضربی شکسته»، «مازندرانی»، «کرانه های معنی» عنوان قطعاتی هستند که با اشعاری از بابا طاهر، سعدی و مولانا در این آلبوم منتشر شده اند.
کیوان ساکت درباره این آلبوم نوشته است: «پوریا سلیمانی، هنرمند جوان را از سال ها پیش می شناسم چه آن سال ها که از راه دور به شوق یادگیری نزد من می آمد و چه پس از آنکه گاه و بیگاه دیدار و گفت و شنودی داشتیم. تلاش این جوان برای پیمودن راه دشوار برای من بسیار گرامی و تحسین برانگیز است و خرسندم که نخستین تجربه های خود را در اثری با پشتوانه و تلاش و کوشش بر پایه عشق به هنر عرضه می دارد. برای این جوان پراستعداد بهترین آرزوها را همراه با سربلندی آرزومندم»
«گل زری و کاکل زری»؛ یک نوار قصه برای کودکان و نوجوان ایران عزیز
آلبوم صوتی «گل زری، کاکل زری» از تولیدات جدید واحد موسیقی اداره کل سینمایی و تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان است که برای گروه سنی کودک تولید شد
این لوح فشرده سروده های افسانه شعبان نژاد است که در آن با نوازندگی انواع سازها و همخوانان شنیدن شعرها را برای کودکان دلنشین می کند.
این آلبوم صوتی شامل پنج قطعه موسیقایی با عنوان «گل زری، کاکل زری» به مدت ۶ دقیقه و ۱۴ ثانیه، «تاتی تاتی کجا می ری؟» به مدت ۱۲ دقیقه و ۴۱ ثانیه، «آی پسر نازقندی» به مدت ۱۲ دقیقه و ۴۴ ثانیه، «ارنگ ارنگ، بگو چه رنگ» به مدت ۶ دقیقه و ۳۳ ثانیه، «دس و دس و دس، نخود و عدس» به مدت ۱۴ دقیقه و ۱۶ ثانیه است که در دستگاه های ماهور، شور، آواز بیات زند، سه گاه، اصفهان، چهارگاه، دشتی و اصفهان کار شده است.
مهدی زارع آهنگسازی و تنظیم را برعهده دارد و در استودیو صدا کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ضبط شده و مهرداد حسن پور نیز صدابرداری آن را انجام داده است.
«زنگ خاطره»؛ یک هدیه موسیقایی برای دهه شصتی ها
«زنگ خاطره» عنوان یکی از تازه ترین مجموعه های منتشر شده در فرآیند فروش محصولات موسیقایی است که به تازگی با هنرمندی بابک شهرکی و کوشش سهیل سلیم زاده در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
بابک شهرکی نوازنده ویولن، ویولا، سینتی سایزر، میکس و مسترینگ، سهیل سلیم زاده نوازنده ویولنسل، پیانو و سینتی سایزر نوازندگان این آلبوم موسیقی بی کلام را تشکیل می دهند.
موسیقی متن آثار خاطره سازی چون «سال های دور از خانه»، «خاله ریزه»، «از سرزمین شمالی»، «حنا دختری در مزرعه»، «آناستازیا»، «بابالنگ دراز»، «دختری به نام نل»، «داستان زندگی»، «بچه های مدرسه والت»، «جاده ابریشم» و «پوآرو» قطعاتی هستند که در این آلبوم پیش روی مخاطبان قرار گرفته است.
بابک شهرکی درباره این آلبوم نوشته است: سرانجام آلبوم زنگ خاطره پس از گذشت مدت زمانی نسبتاً طولانی به سرانجام رسید، آلبومی که ضبطش حدود شش سال به طول انجامید و تک تک لحظاتش برای من و دوست و شاگرد بسیار عزیزم سهیل سلیم زاده، سرشار از نوستالژی و لذت اجرای مجدد ملودی های زیبا به همراه زنده شدن خاطرات دل چسبی بود که از نظرمان می گذشت.
«هزار آوا»؛ شنیدن یک گروه نوازی که روی ساز و آواز استوار است
«هزار آوا» به آهنگسازی مریم تژده پروژه جدید موسیقایی است که طی روزهای گذشته در ژانر موسیقی ردیف دستگاهی ایران پیش روی مخاطبان قرار گرفتند.
آلبوم «هزار آوا» به آهنگسازی و تنظیم مریم تژده و خوانندگی مجتبی عسگری در ژانر موسیقی ردیف دستگاهی ایرانی منتشر شده است.
«چهارمضراب مهربانی»، «چهارمضراب شکسته»، تصنیف «هزار آوا»، «آواز به همراهی تار»، «آواز به همراه نی»، «به رنگ آفتاب» عنوان آثاری هستند که در این آلبوم گنجانده شده اند.
آلبوم «هزار آوا» بر دو بخش گروه نوازی و ساز و آواز استوار است. طراحی و آهنگسازی این آلبوم در یک زمان مشخص شکل گرفته ولی ضبط آثار گروه طی چند سال (پیش از ۱۳۹۶) انجام شده و بخش ساز و آواز این آلبوم سال ۱۴۰۱ ضبط شده است.
مریم تژده، آموختن موسیقی را از سال ۱۳۷۰ در هنرستان موسیقی با ساز تار آغاز کرد. وی فارغ التحصیل هنرستان موسیقی و دانش آموخته ی دانشکده ی هنر و معماری و دانشگاه هنر تهران است. در ابتدا زیر نظر استاد فریبرز عزیزی و در ادامه به ترتیب از حضور استادانی چون هوشنگ ظریف، حسین علیزاده، داریوش طلایی و داریوش پیرنیاکان بهره برده است.
«مه تا»؛ تولید یک آلبوم موسیقی به یاد مهر اخلاق و مهربانی موسیقی
«مه تا» نیز عنوان یکی دیگر از آلبوم های منتشر شده است که به تازگی با هنرمندی بهاره فیاضی نوازنده تار و گوهر ناز مسائلی نوازنده تمبک توسط نشر ماهور در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.
«مقدمه دشتی»، «نجوای ماه»، درآمد دشتی»، «مه تا»، «بیدگانی دیلمان»، «گیسو»، «اوج»، «ضربی اوج»، «ادامه اوج و فرود»، تصنیف قدیمی «ای آنکه به دل»، «درنا» آثاری هستند که در این آلبوم منتشر شده اند.
در توضیحات تکمیلی پروژه «مه تا» آمده است: در اسفند ۱۳۹۸ جامعه موسیقی یکی از بزرگترین آموزگاران و نوازندگان ساز تار، استاد هوشنگ ظریف، مرد اخلاق و هنر و مهربانی را از دست داد. تم اصلی قطعه «نجوای ماه» در سوگ و فراق ایشان به ذهنم رسید. این قطعه را به یاد و خاطره آن استاد بزرگ تقدیم می کنم. سایر قطعات این آلبوم نیز در تمرینات دوران قرنطینه شکل گرفت و در آواز دشتی (سل) در میانه سال ۱۴۰۱ ضبط شد. همانند کارهای گذشته ام، در این آلبوم هم محوریت کار را بر روی موسیقی دستگاهی ایران با تمرکز بر روی تکنیک های مختلف نوازندگی تار انجام داده ام. این آلبوم، یادگاری از این دوران است.
«برف واژه»؛ شنیدن بداهه نوازی هایی برای تنهایی
آلبوم موسیقی «برف واژه» که روایتی است خیالی بر پایه بداهه نوازی سازی تنها، به آهنگسازی و خوانندگی محمدعلی نجف پور منتشر شد.
آلبوم «برف واژه» به آهنگسازی محمدعلی نجف پور شامل ۷ قطعه است که این قطعات بین سال های ۸۹ تا ۹۰ نوشته شده اند، بخشی از آن در همان سال ها ضبط شده است و بخشی در سال ۹۳ تا ۹۴، و در سال ۱۴۰۰ میکس آن انجام شده است.
نوازندگان این اثر محمدعلی نجف پور تکنواز تار، سهیل مخبری کمانچه و قیچک، امیر شوشتری سنتور، آفرین نظری قانون، کیارش روزبهانی تار و بهروز شریفیان سازهای کوبه ای است همچنین در این آلبوم محمدعلی نجف پور و زهرا حیدروند به همخوانی پرداخته اند.
ماکان صغیری مدیراجرایی آلبوم «برف واژه» درباره انتشار این اثر گفت: «برف واژه»، روایتی است خیالی بر پایه بداهه نوازی سازی تنها، در بستری از مقام اما با بیانی دستگاهی که ریشه ی مقامی آن را می توان در مقام حجاز و مقام های غرب ایران و ریشه دستگاهی آن را در دستگاه همایون و بیشتر گوشه ی بی داد جستجو کرد. در واقع «برف واژه» شکلی از موسیقی است که از مؤلفه های اصیل و منحصر به فرد یا تلفیق های بدیع بهره گرفته و پیشرو به دنبال شکستن مرزها است و فراتر از زمان خود تلقی می شود.
«آواز رفتن»؛ مرثیه ای موسیقایی برای یک مهندس صدا
«آواز رفتن» عنوان یکی از تازه ترین محصولات منتشرشده در فرآیند تولید و پخش آثار موسیقایی است که از روز شنبه چهاردهم مردادماه همزمان با دومین سالروز درگذشت آیدین الفت هنرمند فقید و شناخته شده عرصه مهندسی صدا و خوانندگی منتشر شد.
در توضیح این آلبوم آمده است: «آلبوم «آواز رفتن» از ساخته های آیدین الفت است که این هنرمند در کنار همکار و همراهش مهران اکرمی در حال ضبط و تولید آن بود اما آیدین برای سفر شتاب داشت و آواز رفتن به همت مهران اکرمی و دوستان آیدین، به سرانجام رسید و اکنون پیش روی ماست.»
«گینی زیرخاک»، «عمر به یغما رفته»، «فردا»، «از خاک برای خاک»، «آواز رفتن» قطعاتی هستند که در این آلبوم گنجانده شده اند.
مرحوم آیدین الفت سوم تیر ماه سال ۱۳۵۲ به دنیا آمد، وی طی سال های اخیر از جمله هنرمندان فعال حوزه صدا در بخش های موسیقی، تئاتر، و سینما بود که در قالب مدیر یا مشاور پروژه با گروه ها و هنرمندان متعدد و شناخته شده ای همکاری داشته است.