وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: وزیر بهداشت در بازدید از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران پیشنهاد کرد ۱۸ هزار خانه بهداشت در سراسر کشور در اختیار توسعه کتابخانه های عمومی کشور قرار گیرد که با عملیاتی شدن ...

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پنجاه و چهارمین نشست هیئت امنای کتابخانه های عمومی کشور با قدردانی از خدمات مدیران و کارکنان نهاد کتابخانه های عمومی کشور در ارائه خدمات فرهنگی کتاب محور به مخاطبان، افزود: در عرصه فرهنگی هیچ شبکه ای به گستردگی شبکه کتابخانه های عمومی نیست، به همین دلیل کتابخانه را فرصتی مهم برای شبکه فرهنگی کشور می دانیم و نگاه ما بر توسعه کتابخانه ها اعم از کتابخانه ثابت و سیار، است.

وی ادامه داد: در این دور از سفر های استانی رئیس جمهور، برای توسعه و تجهیز مجتمع های فرهنگی - هنری و کتابخانه های عمومی از محل اعتبارات وزارت نفت توافق کردیم.

اسماعیلی گفت: موضوع مهم دیگر گرفتن مجوز خرید خودرو برای کتابخانه سیار است، این امر برای نهاد های دولتی ممنوع بود و این مشکل را با پیگیری برطرف کردیم.

رئیس هیئت امنای کتابخانه های عمومی کشور با اشاره به جایگاه و نقش خیران در توسعه شبکه کتابخانه ای کشور گفت: می توان با اطلاع رسانی و تبلیغات، مشارکت های مردمی را برای توسعه و تجهیز کتابخانه ها، جلب کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به وجود ظرفیت در شورای فرهنگ عمومی برای پیگیری و تحقق مصوبات مورد نیاز نهاد کتابخانه های عمومی کشور، اضافه کرد: با توجه به احتساب مصوبات شورای فرهنگ عمومی، به عنوان مصوبات شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی، می توان از آن به عنوان مصوبات نیازمند تصویب، در مراجع بالادستی نهاد هم استفاده کرد.

* گنجاندن پیشنهاد های نهاد در برنامه هفتم توسعه
دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور نیز در این نشست با تشریح ۳ اقدام مهم انجام شده در ماه های اخیر، گفت: بهار امسال اصلاح آئین نامه اجرایی قانون تأسیس نهاد با دستور معاون اول رئیس جمهور و دبیر هیئت دولت برای بررسی به کمیسیون فرهنگی- اجتماعی دولت ارجاع شد.

مهدی رمضانی افزود: به موازات پیگیری اصلاح قانون تأسیس نهاد در مجلس شورای اسلامی، تصویب اصلاح آئین نامه اجرایی قانون تأسیس، اقدام مهمی است که می تواند بخشی از مشکلات را برطرف کند و نتایج آن قطعاً به نفع مجموعه کتابخانه های عمومی خواهد بود.

وی دومین اقدام مهم این نهاد را اضافه شدن دو پیشنهاد نهاد کتابخانه ها، به برنامه هفتم توسعه با همت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همراهی اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس عنوان کرد.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: در پیشنهاد اول با موضوع توسعه در ۳ بند موضوع زیرساخت، اعضای کتابخانه های عمومی و خدمات را مطرح کردیم. پیشنهاد دیگر هم برای توسعه کتابخانه الکترونیک بود. این پیشنهاد در واقع مطالبه ای عمومی است و امیدواریم در کمیسیون و صحن مجلس به تصویب برسد تا شاهد تحولی در این حوزه باشیم.

رمضانی توسعه کتابخانه های سیار را ضروری دانست و تاکید کرد: اتفاق دیگری که سابقه نداشت و برای نخستین بار در دستورالعمل اجرایی بودجه قرار گرفت این است که با پیگیری وزارتخانه و سازمان برنامه و بودجه، خرید خودرو برای کتابخانه سیار از شمول ممنوعیت خرید خودرو توسط دستگاه ها، معاف شد.

وی تصریح کرد: این مصوبه راه جدیدی را به ویژه برای نیکوکاران باز می کند و برای ما در مجموعه مدیریتی نهاد اتفاق امیدوارکننده ای است. امیدواریم به ثمر برسد و مردم از نتایج آن بهره مند شوند.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با اشاره به بهره برداری از کتابخانه عمومی شهید قاسم سلیمانی سهند در بهار امسال، افزود: در ادامه این روند، امیدواریم امسال حداقل دو کتابخانه مرکزی خرم آباد و کتابخانه مرکزی رشت به بهره برداری برسد.

گفتنی است، در این نشست که عصر چهارشنبه ۲۱ تیر با حضور اعضای حقیقی و حقوقی نهاد کتابخانه ها در دفتر وزیر فرهنگ برگزار شد، محسن پرویز، یاسر احمدوند، عصمت مؤمنی، فاطمه عزیزآبادی فراهانی و مهدی رمضانی اعضای حقیقی و حجت الاسلام حسین جلالی، عضو ناظر مجلس شورای اسلامی و مهرداد راهداری، نماینده سازمان برنامه و بودجه کشور درباره دستور جلسه و موارد مطرح شده به تبادل نظر پرداختند.



نویسنده: newsBot
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code
طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان