بابلسر- ششمین دوره جشنواره منطقه ای تئاتر معلولان «کاسپین» با حضور ۱۳ گروه نمایشی در بابلسر مازندران برگزار شد.

خبرگزاری مهر، گروه استان ها: ششمین دوره جشنواره منطقه ای تئاتر افراد دارای معلولیت با عنوان کاسپین از یکشنبه در بابلسر آغاز شد و هنرمندان با ایفای نقش های خلاقانه به روایت تازه ای از برگ های زندگی دست زدند.

۱۳ گروه نمایشی از استان های مازندران، گیلان، گلستان، خراسان شمالی و سمنان پس از بازبینی آثار به این جشنواره راه یافتند.

«زهرا صدری» کارگردان نمایش گاو قنبر از گیلان که با همراهی بچه های مبتلا به سندروم دان و اوتیسم در این جشنواره شرکت کرده است، تئاتر را برای این بچه ها علاوه بر زندگی نوعی درمان دانست.

تئاتر درمانی افراد دارای معلولیت

وی در گفتگو با خبرنگار مهر این نمایش را حاصل تئاتر درمانی دانست و در عین حال تاکید کرد: معلولان نیازمند ترحم نیستند بلکه قصد دارند با نمایش استعدادها به جایگاه واقعی خود در جامعه برسند.

وی افراد دارای معلولیت را دارای استعدادهای خوب و برتر دانست و حمایت از ایده های آنان را ضروری دانست.

تماشای نمایش «گاو قنبر» روایت فردی که برای رفتن به شهر مجبور است گاوش را با خود ببرد و ماجراهایی در این راه برای وی رخ می دهد و مخاطبان این اثر هنری به خوبی توانستند با نمایش ارتباط برقرار کنند.

«مریم ایگدری» کارگران نمایش برداشت آزاد نیز با همراهی هشت فرد دارای معلولیت این نمایش را در بخش صحنه ای شرکت داده است، گفت: جشنواره منطقه ای معلولان فرصتی است تا هنرمندان توانخواه نیز بتوانند استعدادهایشان را شکوفا کنند.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه معلولیت محدودیت نیست، تصریح کرد: این گونه جشنواره توانمندی های افراد دارای معلولیت را شکوفا می کند و اعتماد به نفس را بین آنها تقویت می کند.

جامعه معلول و توانخواه استعدادهای فراوانی دارند که بخشی از آن در جشنواره منطقه ای کاسپین در قاب نمایش به تصویر کشیده و روایت شد و این تلاش و خلاقیت از سوی داوران جشنواره نیز مورد ستایش قرار گرفته است.

«کمال الدین شفیعی» داور ششمین دوره جشنواره منطقه ای افراد دارای معلولیت تلاش های افراد معلول را در این جشنواره و خلق آثار نمایش درخور تحسین دانست و گفت: باید از روش های جدید هنرهای نمایش نیز در این جشنواره ها بهره گیری شود.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر با عنوان اینکه متدهای جدید هنرهای نمایشی باید به هنرمندان منتقل و آموزش داده شود، گفت: استانداردهای نمایشی باید به مرور وارد فعالیت های هنری این افراد شود و از سوی دیگر برای ارتقای آن نیازمند نگاه علمی به جشنواره هستیم.

وی در عین حال استعدادهای جامعه معلولان را بسیار بالا دانست و گفت: استعداد در این بخش از جامعه ی معلولان بسیار است و جای کار فراوانی وجود دارد، باید با شناسایی و آموزش این استعدادها پتانسیل های بالقوه جامعه معلولین را به بالفعل تبدیل کرد.

۱۳ نمایش در ششمین دوره جشنواره تئاتر معلولان در مازندران اجرا می شود و نمایش «بوی خوش رز» به کارگردانی ریحانه جباری توسط هنرمندان گلستان، نمایش «ازدواج مبارک» به کارگردانی سلیمه ذبیحی از خراسان شمالی و نمایش «آواز مرگ» به کارگرانی ابراهیم حسن زاده کاری از گیلان از جمله آثار است.

در بخش کودک و نوجوان، نمایش «سفر خربزه ای» به کارگردانی منیژه معصومی از مازندران، «گولهه بهار» به کارگردانی مرتضی زحمت کش از گیلان، «برداشت آزاد» به کارگردانی مریم ای گذری از گلستان و «خانه شیشه ای نوا» به کارگرانی سید جابر موسیقی از خراسان شمالی از دیگر آثار جشنواره است.

نمایش «نقاشی ریزه» به کارگردانی مهدیه عبداللهی توسط هنرمندان استان سمنان، نمایش «بوی خوش رز» به کارگردانی ریحانه جباری کاری از گروه تئاتر استان گلستان، نمایش» گاو مش قنبر» به کارگردانی زهرا صدری کاری از گروه تئاتر استان گیلان و نمایش «نگاتیو» به کارگردانی حسین غلامی توسط هنرمندان مازندرانی از دیگر نمایش های راه یافته به جشنواره است.

روز چهارشنبه ساعت ۱۰ در بخش کودک و نوجوان، نمایش اتل متل یه خرگوش به کارگردانی حسین حسام نژاد کاری از گروه تئاتر استان سمنان و هنرمندان گیلانی در بخش محیطی، نمایش گوله بهار به کارگردانی مرتضی زحمت کش و در ادامه ساعت ۱۵ در بخش صحنه ای، نمایش خانه به کارگردانی افسانه صادقی از استان مازندران و در بخش صحنه ای، نمایش بیا تا بگم رمپ چیه توسط هنرمندان مازندرانی به کارگردانی حسن دولت آبادی به روی صحنه می رود.

هنرمندان دارای معلولیت قلبشان همانند آسمان آبی صاف و بی ریاست و نیاز است بدون هرگونه ترحم پای هنرشان نشست و روایت هایشان از زندگی را تماشا کرد.



نویسنده: newsBot
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code
طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان